Стефан Вълдобрев за новия си документален филм...

На 10 март ще се състои премиерата на документалния пълнометражен филм на Стефан Вълдобрев \"Манчестър Юнайтед от Свищов\".

Лентата разказва за Марин от Свищов, който избира да носи името на \"червените дяволи\" и се опитва да отстои този си избор.

\"Отделих две години от живота си, за да направя този филм\", разказа пред Люба Кулезич режисьорът на филма.

\"Отидох в Свищов, срещнах се с героя, който познавах от медиите. Докато говорихме той въобще не ме заливаше с информация за голове, дузпи и трансфери, а за конституцията на България. Той отстояваше своите граждански права\", разказа Вълдобрев.

Манчестър Юнайтед живее сам с майка си и котката си Бекъм. Приятелите му се оказват друга приятна изненада за режисьора и още един мотив да направи филма.

\"Този човек не е луд. Това е нормален, съвременен българин, деен, обществено активен, който отстоява правото си да се казва Манчестър Юнайтед\", поясни Стефан Вълдобрев.

В един от разговорите си с него Марин казва: \"От демокрацията минаха 20 години. Тя дойде с цялата си грубост и нахалност. Аз мечтаех за този западен тип, а не съм подготвен\".

\"Според мен филмът е за тези хора, които не бяха подготвени за това, което ги очаква. Или по-скоро мислеха, че демокрацията е нещо, в което има правила и по почтен начин ще живеят достойно, но видяха, че не е така\", на мнение е Вълдобрев.

В тази връзка филмът показва един човек и неговата жажда да обитава духом една друга реалност, защото повечето от нас трудно се справят с действителността.