Разследването срещу Масларова започна миналата година...

Делото срещу Емилия Масларова влезе в съда, но не тръгна. Причината е, че един от подсъдимите не е получил препис от обвинителния акт срещу него и така не може да изгради защитата си.

Бившият социален министър е обвинен заедно с заместника си Димитър Димитров и още четирима души за присвояване на повече от 11 милиона.

Разследването срещу Масларова започна миналата година.

За Емилия Масларова денят на жената започна между стените на съдебната палата. Делото обаче така и не започна, защото друг подсъдим – Росен Стефанов не е получил обвинителния акт срещу него.

Емилия Масларова е обвинена за присвояване на над 11 млн. лв. при ремонт на социален дом в Стара Загора. След привеждането им по сметката на фирмата-изпълнител, парите били отклонявани чрез съставяне и  използване на неверни счетоводни документи, твърди обвинението.

„Аз съм доволна, че вече е в съда, за да не излизат страшни неща по медиите, доволна съм и че е открито и ще може да чуете всичко, така че това е което мога да кажа. Работила съм честно и коректно и със съзнанието, че не трябва да се помага само на един, двама или десет човека, а на много хора”, заяви Масларова пред камерата на „Нова Телевизия”.

Бившият социален министър не пожела да коментира подробности по обвинението срещу нея, но поздрави всички жени за празника им.

Съдът насрочи следващото заседание за 21 април, така Емилия Масларова ще посрещне и Велики Четвъртък в съдебната палата

Снимка:БГНЕС