"Не казвам, че съм светец. Казвам, че наркотици никога в живота си не съм употребявал".

"Той лъже по един твърде циничен начин. Ако има някъде разследване, да каже какво е то", заключи Румен Петков относно американския посланик в България - Джеймс Уорлик.
 
Причина за този коментар е твърдението на Джеймс Уорлик, че срещу бившият министър на вътрешните работи се води разследване въпреки информацията, дадена от главния прокурор, че няма никакви производства срещу него.

"Нали знаете, че ако посланикът на една велика държава е зависим по някакъв начин от нещо, това поставя в деликатно положение на първо място самата държава. Аз не казвам че той е наркоман, аз питам употребявал ли е наркотици. Да бъде любезен, да излезе и да каже "не съм", аз тогава знам какво да кажа и той знае, че аз знам какво да кажа." Това заяви бившият министър на вътрешните работи относно обвиненията му срещу американския посланик в България – Джеймс Уорлик.

Фактът, че той мълчи гузно четири месеца и половина ме притеснява, заяви още Румен Петков.

Бившият министър отрече, че е светец и че не пие, но потвърди, че е спрял да пуши и че никога в живота си не е употребявал наркотици.
 
"Заниманията ми с наркотици са били борбата с производството на синтетична дрога и разпространението й", заключи Румен Петков.