Похитителят се предаде преди минути...

Малко след 7 часа тази сутрин похитителят Стефан Петров Стефанов се предаде. Той излезе от банката с вдигнати ръце и веднага беше отведен от полицията.


Органите на реда обявиха, че операцията вече се смята за приключила успешно.


По време на преговорите, които са били водени с лицето, е било поставено условието да не бъде убит при излизането си от банката. Това съобщи за Нова телевизия министър Цветан Цветанов в пряка телефонна връзка.


Предстои изясняване на мотивите за извършването на случилото се в Сливен. Предполага се, че причините са комплексни и са били натрупвани в последствие на години.


В момента Стефан Петров Стефанов е в местното РПУ, където текат разпити. Наложена му е мярка 24 часа за неотклонение. Предстои утре тя да бъде удължена до 72 часа.


Бившият шеф на РПУ-Сливен Сашо Александров коментира за Нова телевизия, че мотивите по случая тепърва ще бъдат изяснявани. Според него неколкократното късане на Стефан Петров на изпит за шофьорска книжка не е основателна причина. Той изрази предположение, че причините са комплексни и са били натрупвани в следствие на различни житейски проблеми и травми.

 

Според него дългото протичане на случая е имало за цел да запази живота на самия похитител.


Припомняме ви, че драмата в центъра на Сливен продължи 39 часа. След като освободи всички заложници, похитителят остана сам в клона на Инвестбанк и отказваше да излезе, като заплашваше със самоубийство.


Състоянието на простреляния охранител се подобрява. По неофициална информация похитителят е имал отношения със служителка от банката, а простреляният охранител също е имал някакви отношения с нея. МВР продължава да поддържа версията, че основната причина е неколкократното му късане на шофьорски изпит.

 

Хората от родното му село Кортен твърдят за него, че той е много кротък и добър човек.


Хронология на събитията може да видите ТУК.


Кои са причините, които според психолозите, биха накарали един човек да се реши на такава отчаяна постъпка, може да прочетете ТУК.