Кой ще спечели и кой ще изгуби след скандалите и протестите коментираха политолози в "Здравей, България"...

"Всяко правителство като дойде на власт се пуска в улея за бобслея и започва да управлява добре или лошо шейната, за да стигне до финала. Това правителство просто е без шейна и това е огромната разлика между него и всички останали. Всичко зависи от това как ще се спускат и как ще оцелеят".


Така политологът Татяна Буруджиева коментира протестът на БСП тази събота и последиците за управляващите в "Здравей, България".


Според нея обаче предсрочни избори няма да има, ако в парламента не се случи нещо и ако протестите не станат толкова масови като през 1998 г.


"Протестът на БСП бе нервно организиран и броят на автобусите го показа. Това е стар организационен трик - когато не си сигурен, че ще напълниш площада, слагаш няколко предмета, които да създадат чувство за пълнота. Очевидно те бяха удовлетворени от резултата и обявиха внушителна цифра на присъстващите", коментира от своя страна политологът Румяна Коларова.


По думите й е неестествено, когато не са минали дори две години от едно управление, да има социална готовност да се смени с предишното. Според Коларова по-скоро в момента ставаме свидетели на размествания в политическите пластове.


"Всеки един протест внушава сила. Това е едно от огромните послания и това е  нещото, което каза БСП с този протест. Те дават заявка, че са категорично против правителството, но не зависи от тях дали ще има предсрочни избори или не", каза Татяна Буруджиева.