Нужна ли е промяна в ДПС и ще се разцепи ли електоратът на Ахмед Доган?

Касим Дал, един от важните хора в ДПС, който напусна партията с публичен скандал, организира вчера среща на бивши и настоящи привърженици на движението, на която заяви, че започва курс на поемане на властта в ДПС "отдолу-нагоре".


"Вчера беше генерална репетиция, един опит за създаване на движение или партия в бъдеще от страна на Касим Дал. Иска да направи алтернатива на ДПС. Желая му успех, ние сме спокойни, особено като видях вчера хората в залата".


Така секретарят на Централното оперативно бюро на ДПС Мустафа Карадайъ коментира в "Здравей, България" вчерашната среща, като допълни, че явно той е паднал долу и затова ще превзема отдолу-нагоре.


"Никой не може да си присвои партията и не може да твърди, че е негова, както се опитва да прави Касим Дал. Партията е жив организъм, колективно тяло и ум", заяви Карадайъ.


Секретарят на ДПС определи амбициите му като незадоволени.


На въпрос дали ДПС ще участва на президентските избори самостоятелно или ще подкрепи някоя друга партия, Мустафа Карадайъ заяви, че "всички опции са отворени", в това число не изключи кандидатура на самия Ахмед Доган.


"За ДПС са важни не само президентските избори, а по-скоро местните, защото местната власт е най-близо до хората и решава най-много техни проблеми. От тази гледна точка ДПС ще се разшири на предстоящите местни избори", каза още Карадайъ.