От учениците се очаква творчество и песните да са авторски, поясниха организаторите...

Състезанието за най-добра училищна група "Голямо междучасие" стана традиция вече трета година. То е организирано от групите D2 и Gravity Co., с рамото на Столична община.

В "Здравей, България" гостуваха Димитър Кърнев и Александър Обретенов от D2, както и миналогодишните победители в надпреварата – група "Savage Ravage".

Основното условие е тази година учениците да са от София, въпреки че първоначалната идея е била това да бъде национален конкурс, обясни Кърнев. Той се надява другата година отново да излезе извън пределите на столицата. От учениците се очаква творчество и песните да са авторски, поясниха организаторите.

"Първата година наградата бе много голяма - цялостно оборудване на групата-победител, запис на песен плюс видео. Тази година ще има и специални награди, като ще се реши дали да бъдат само за победителите или и за останалите участници", разказа Димитър Кърнев.

От 14 март до 17 април всички ученици в София могат да качват песните си на d2band.com. Гласуването е от 18 април до 8 май, след което следват няколко концерта и на финал – изборът на големия победител.