Константин Павлов и Асен Генов от фондация „14-ти януари” обявиха в „Часът на Милен Цветков” с какво правителството на Борисов ни е излъгало досега най-много...

Една от най-големите лъжи е, че цената на тока ще се вдигна 18 пъти, ако не бъде построена АЕЦ \"Белене\". Това каза в \"Часът на Милен Цветков\" Константин Павлов от фондация \"14-ти януари\".


Ние не сме на изолиран остров, винаги може да се внесе електроенергия на малко по-висока цена, но не 18 пъти. Самият Трайков казва, че с или без „Белене\" цената няма да се повиши толкова много, допълни той.
Асен Генов от фондация \"14-ти януари\" обясни фокуса върху настоящото правителство с това, че властта е в техни ръце и в момента те имат възможност да променят събитията.


Имаме друга новина днес, че в България има нещо като подразделение на ордена на „Майка Тереза\". \"Лукойл\" продавали с 18 стотинки на загуба днес, допълни Генов.


По думите му в началото на мандата Борисов е започнал с обещание за 98% усвояване на евро средства до края на мандата. Премиерът твърди още, че той е помолил \"Лукойл\" да подпишат меморандум, а министърът на икономиката Трайчо Трайков казва обратното.