Министърът на земеделието потвърди, че разполага с аудиозапис от мобилен телефон, в който бившият изпълнителен директор на фонда Калина Илиева изнудва заместниците си да го злепоставят.

Нов обрат по случая с фонд "Земеделие". Министърът на земеделието Мирослав Найденов потвърди, че разполага с аудиозапис от мобилен телефон, в който бившият изпълнителен директор на фонда Калина Илиева изнудва заместниците си да го злепоставят. Той обясни, че записът е изпратен в прокуратурата, но отказа да съобщи името на човека, който го е правил.

В началото на седмицата от СДС показаха писмо на бившия заместник изпълнителен директор във фонд "Земеделие" - Светослав Симеонов, до Калина Илиева, в което той се оплаква, че земеделският министър Мирослав Найденов го кара да лобира за определени фирми. В рамките на седмицата Симеонов беше повишен и получи поста аграрно аташе в Брюксел.

Днес министърът потвърди, че разполага със запис, от който става ясно, че Калина Илиева принуждава заместниците си до го злепоставят. Копие от записа и преписка по него вече има в прокуратурата, уточни Мирослав Найденов.

Калина Илиева не беше открита за коментар по случая. През целия ден не вдигна мобилния си телефон.