\"За мен въпросът не е кой ще бъде кандидатът от ляво, дясно или център, а да бъде достатъчно ясно за хората какви са правомощията на президента\", смята Нейнски...

Името на евродепутата Надежда Нейнски е сред спряганите за президентската надпревара тази есен.


\"Смятам, че мога да участвам в дебата за президентските избори и затова съм дала съгласие да се коментира името ми. За мен по-важно е какво е виждането на политическата сила, в случай личните ми претенции не играят роля\", заяви Нейнски в \"Здравей, България\".


\"За мен въпросът не е кой ще бъде кандидатът от ляво, дясно или център, а да бъде достатъчно ясно за хората какви са правомощията на президента и какво реално може да направи, за да не се стигне до прекомерни очаквания, които после да се разрушат\", на мнение е тя.


\"Последните събития в България доста отрезвиха Европа и занижиха очакванията към нас. Допълнителен знак за това е, че Шенген отново се отдалечава от България за неопределено време. Аргументите срещу нас и Румъния са политически и страни като Франция и Великобритания очевидно нямо доверие в това как опазваме границите ни\", коментира Нейнски.


Вижте как евродепутатът коментира темата за АЕЦ \"Белене\" във видеото.