Роднините на 21-годишната родилка от ромски произход Дияна Огнянова от Алеко Константиново твърдят, че смъртта й се дължи на лекарска грешка. Владимир Янков, дядо на починалата, каза в \"Часът на Милен Цветков\"...

Роднините на 21-годишната родилка от ромски произход Дияна Огнянова от Алеко Константиново твърдят, че смъртта й се дължи на лекарска грешка.


Владимир Янков, дядо на починалата, каза в \"Часът на Милен Цветков\".  Тя не е боледувала от нищо. След планово секцио я изпращат в интензивното отделение. Никой обаче от лекарите не е дал обяснение защо, освен че е необходимо да бъде в отделението за 24 часа.


След това са поискали три банки кръв, а по-късно още пет. Когато са видели внучката си, тя  е била с тръба в устата и лекарят е казал, че състоянието й се нормализира. На седмия ден са обяснили, че лекуват белия й дроб, но Дияна щяла да се възстанови скоро.


Дядото на починалата родилка твърди, че Дияна е била здрава и не е имала сърдечно заболяване, въпреки че лекарите обясняват с това смъртта й.


Д-р Пенко Кацарски, изп. директор на Многопрофилната болница в Пазарджик обясни, че жената е имала сърдечен проблем и това е установено още при приемането й.


Понякога признаците на това заболяване не са доловими.След като жената е приета в болница, е станало ясно, че трябва веднага да се направи секцио, а не както е било планирано. Причината е нарушеният сърдечен ритъм, обясни д-р Кацарски.