Три от победителките в конкурса за великденска украса показа техниката квилинг - една необичайна техника за хартиено творчество...

След като вчера \"На кафе\" показа яйцата гоблени на една от победителките в конкурса за великденска украса Ирена Костова, днес още три участнички получиха възможността да покажат уменията си на живо в ефир.


Димитричка Стоянова, Лидия Костова и Валентина Кьосева демонстрираха така наречената техника квилинг – една необичайна техника за хартиено творчество.


Представлява многократно навита хартиена лента с различна ширина и цвят, оформена по различен начин - спирала, квадрат, овал, като цветя или листа и още много други.


За да започнете да се занимавате с квилинг ви е необходима цветна хартия, ножица, безцветно лепило и нещо, с което да навивате лентичките.


В магазините се предлага специален инструмент, а в домашни условия можете да залепите две клечки за зъби или да приспособите губерка, на която се отрязва края на ухото и се забива в пръчка силикон. Дебелината, дължината и формата оставяме на вашето въображение.

 

Научете от видеото повече за техниката и вижте красивите яйца, които направиха участничките в конкурса.