Огнеборците апелират към особено внимание и избягване на синтетичните материали. У дома не трябва да оставяме свещи без надзор.

В нощта преди Великден - как да не предизвикваме огъня в пределите на храмовете и у дома.

Само след броени часове стотици хиляди свещици ще заблестят с йерусалимския благодатен огън. За него е казано, че топли и озарява, без да изгаря хората.

На миряните и свещенослужителите се пада да не опровергават тия думи, като пазят себе си и околните от пламъка на свещите. 

Миризмата на изгорена коса или дреха, не може да се сбърка. На участници или свидетели, най-добрите помощници в подобна ситуация са самообладанието, бързата реакция и все така уважението към ближния. Впрочем, ако изхождаме от него, във Великденската нощ няма да има бутане и ръгане – колкото са те противоестествени на повода, толкова са и буквално пожароопасни.

Отделно, разчитаме на противопожарните мерки във всеки храм.

От 1200 проверени, всеки четвърти е получил предписания за незабавни мерки. Най-често да се набавят достатъчно изправни пожарогасители и да се отключат повече изходи.

Тази нощ времето ще е с нас - синоптиците не очакват силен вятър.

Огнеборците апелират към особено внимание и избягване на синтетичните материали. У дома не трябва да оставяме свещи без надзор.