В последния почивен ден се създадоха очакваните задръствания.

В последния почивен ден се създадоха очакваните задръствания.

На 2 км от входа на София имаше през целия ден образувани огромни колони от автомобили.

Трафикът беше натоварен през целия ден в цялата страна, особено в посока София. От КАТ информираха за интензивно движение по главен път Е-79 още около обяд. Малко по-късно се засили трафикът и по двете магистрали \"Тракия\" и \"Хемус\".

По пътя Велинград - Пазарджик допълнително усложнение създаде ограничението от 30 км. в час заради поставени бетонни блокчета.

Непрекъсната колона от автомобили имаше в посока столицата от Благоевград.

Имаше един по-сериозен инцидент през деня - лек автомобил \"Волво\" с пернишка регистрация е паднал в река Струма в района на Кресненското дефиле около 14.00 часа днес. Автомобилът не е във водата, а е паднал в дерето, в колата са пътували двама души - мъж и жена. Пострадала е само жената, която е без опасност за живота, приета е в спешно отделение на болницата в Благоевград. Най-вероятната причина за инцидента е загуба на управлението над автомобила. Не са пострадали други участници в движението.

Натоварен трафик и изнервени шофьори по международния път за Гърция през целия ден. Усложнена бе и обстановката на граничен пункт Кулата – Промахон, където през четирите почини дни са преминали над 30 хиляди автомобила.

 

Противно на очакванията за час пик късно тази вечер, трафикът по международния  път София - Кулата бе натоварен през целия ден. За да не попаднат в задръствания, повечето пътуващи избраха да се приберат по-рано по родните си места... в колона.

Само днес от Южната ни съседка се очаква да се приберат около 80 хиляди души. С цел предотвратяване на пътни инциденти, по цялото трасе имаше допълнителни патрулни екипи.

Очаква се трафикът по пътя София – Кулата да остане натоварен до късно тази вечер. А от полицията съветват да се шофира разумно.