До края на деня данъчна декларация трябва да подадат както физическите лица, така и едноличните търговци. Всички офиси на Агенцията по приходите ще работят докато има хора...

 

Днес е последният срок,  в който можем да декларираме доходите си за 2010 година. До края на деня данъчна декларация трябва да подадат както физическите лица, така и едноличните търговци. Всички офиси на Агенцията по приходите ще работят докато има хора. 


Вариантите да подадем декларация са няколко. В офис на Агенцията по приходите, по интернет - където ползваме 5% отстъпка, или в пощенски клон.  Там приемат декларациите с обратна разписка или с входящ номер. 


Нашият съвет за всички, които са избрали последния момент, за да подадат декларациите си е да го направят по пощата


Ако в пощата обаче няма клон на банката, която работи с НАП, може да има забавяне на внесения от вас данък. Което пък води до лихва за всеки просрочен ден. До края на работното време трябва да бъдат подадени още 150 000 декларации, прогнозират данъчните. 


Глобата за недекларирани доходи е 500 лева, а за неверни данни - 1000. Припомняме ви, че справка за полученото през миналата година трябва да подадат и всички хора, които са били съкратени или са напуснали работа в рамките на 2010-та година. Дори и да са работили само на трудов договор.