Катаджиите на пътя не разполагат с фишове – за това сигнализира зрителка на \"Календар\", след като полицаи отказали да й издадат фиш за директно плащане при проверка. Източници на Нова телевизия от КАТ потвърдиха, че наскоро е имало проблем с недостиг на фишове.

Катаджиите на пътя не разполагат с фишове – за това сигнализира зрителка на \"Календар\", след като полицаи отказали да й издадат фиш за директно плащане при проверка. Източници на Нова телевизия от КАТ потвърдиха, че наскоро е имало проблем с недостиг на фишове. Какъв е официалният отговор на пътната полиция?

Таня разказва, че била спряна за проверка от катаджии вчера. Признава, че карала без книжка, защото била изгубена. Показала вече скорошен фиш, за това нарушение и обяснила, че чака издаването на нова книжка. По закон в такива случаи водачът се наказва с глоба. Ако е правоспособен по принцип, не му се полага отнемане на точки.

\"Казаха, че ще ми пишат акт, поисках фиш. Те принципно заявиха, че са готови да издадат, но нямали фишове в момента... Причината била, че сметките, които ми показаха на фиша били нулирани и сега техните бланки били невалидни. Стана въпрос, че се сменяла банката, към която се плащало... Поинтересувах се после, попитах познат от КАТ има ли фишове, той ми каза, че е имало такъв проблем, но вече би трябвало да е разрешен. Не е нормално – фишът е за да плащаш веднага, а не да се тормозиш да ходиш до КАТ за актове и т.н. Хората трябва да ползват това право...\". Това разказа зрителката на Нова телевизия.

От Охранителна полиция, където се намира и КАТ за страната, отрекоха да има проблем – казаха, че фишове има и всеки може да плати където си иска, както и по електронен път. Посъветваха ни да не вярваме, ако някой на пътя ни каже, че няма.

Засега на въпроса дали е сменена банката, която обслужва плащанията за санкции на КАТ, от вътрешното ведомство не дават отговор – въпреки неофициалната информация в полицейските среди, за подобна смяна на сметките по фишовете.