\"След като наследихме изключително голям батак в транспортната сфера, Цветков направи много, което смятам, че е предизвикало личното му желание да не е на такъв отговорен пост с толкова много ангажименти\", коментира премиерът...

\"След като наследихме изключително голям батак в транспортната сфера, Александър Цветков направи много, което смятам, че е предизвикало личното му желание да не е на такъв отговорен пост с толкова много ангажименти\".

 

Това коментира в \"Здравей, България\" премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че е много по-доволен от заместника му Ивайло Московски, който сега ще заеме освободения министерски пост.

 

\"Много по-добре стои в Брюксел, много по-добре работи по програмите, по-добре работи с останалите си колеги\", изтъкна преимуществата му Борисов.

 

Той благодари на Александър Цветков за подаването на оставката му.

 

\"В сферата на преструктурирането и реформите в енергетиката към днешна дата не е направено нищо\", с тези думи премиерът обясни отстраняването на Марий Косев от поста зам.-министър на икономиката.

 

\"На мен не ми трябват зам.-министри, които като ги търся, по една седмица да ги няма. Трябват ми работещи мотори, които да правят реформи, да контролират проектите, а не да ги командироват напред-назад по света\", заяви още министър-председателят.

 

На въпрос ще има ли по-голям \"ремонт\" на кабинета, Борисов заяви, че всичко, което трябва да подобри работата на правителството ще бъде направено, когато е необходимо и когато прецени, че има по-добър кандидат за даден пост.

 

Вижте какво още каза Бойко Борисов по отношение на това кой ще е новият шеф на НОИ във видеото.