Строителите са обещали да укрепят изкопа, но обещанието не е изпълнено. В домовете на хората засега няма щети, но вече има пукнатини близо до фасадните стени на сградата...

Изкоп на новострояща се сграда застрашава домовете на 40 семейства в столичния квартал \"Лозенец\".

 

Екип на \"Здравей, България\" се срещна с жителите на застрашения жилищен блок, които обясниха, че изкопът се намира само на метър разстояние от блока им. Свлякла се е и земна маса, а оградата, която е разделяла парцелите, е била съборена.

 

Столичани казват, че никой не ги е предупредил за работата по изкопа. Управителят на фирмата пък не пожела да участва в предаването.

 

По думите не жителите около сградата е позволено да се копае на не повече от 2 метра, а този изкоп е 4 метра, което означава, че нарушава сигурността й, обясниха те.

 

Строителите са обещали да укрепят изкопа \"парче по парче\". Това обещание обаче е нарушено и това не е направено. В домовете на хората засега няма щети, но вече има пукнатини близо до фасадните стени на сградата.

 

В съседната къща обаче собствениците се оплакаха, че вече имат пукнатини в дома си. Пропукана е и цялата стена на гаража.

 

Главният архитект на район \"Лозенец\" Тодор Господинов заяви, че предстои да се контролира процеса на строителството. Гарантира, че изкопът ще бъде укрепен, ще се монтира кофраж и ще се положи бетон.