Между двамата има разлики – единият става в 11.00, а другият в 9.00 часа и отива на работа; единият пие сутринта уиски, а другият – кафе...

\"Морално Касим Дал не е по-чист от Ахмед Доган. Той носи не по-малка вина за това, което е сега ДПС\".

 

Това заяви в \"Здравей, България\" бившият член на движението Мехмед Дикме по повод това, че вчера лидерът на ДПС Доган наруши двегодишното си мълчание и говори пред привържениците на партията в Джебел.

 

Той поясни обаче, че между двамата има разлики – единият става в 11.00, а другият в 9.00 часа и отива на работа; единият пие сутринта уиски, а другият – кафе.

 

Мехмед Дикме заяви, че не смята да работи съвместно с другия отцепил се от ДПС Касим Дал.

 

\"Говорим едно и също, но разликата се състои в това, че той имаше голямата възможност нещата, които аз говорих преди пет години и които сега той говори, да не допуска да се случат в ДПС. Защото до голяма степен това, което представлява сега движението е изградено именно от него\", поясни Дикме.

 

По повод предстоящите избори той прогнозира, че ДПС ще излезе като губеща политическа партия, защото няма да получи същите гласове като на парламентарните избори.

 

\"Ще загуби около 40-50% от тях, тъй като младите хора не искат това статукво и не желаят да му се подчиняват\", на мнение е бившият депутат от ДПС.

 

По повод изказването на Доган, че ще има предсрочни избори, Дикме заяви, че такива ще има, само когато ГЕРБ го пожелае, тъй като управляващите имат достатъчно стабилно мнозинство и солидна подкрепа.