Единствената тема от доклада, която Борисов първоначално не пожела да коментира е информацията за твърде близките му отношения с шефа на Лукойл Валентин Златев...

Премиерът Борисов каза, че няма да коментира съдържанието на доклада, защото не вярва на Уикилийкс, въпреки че същият този доклад, подписан от Джон Байърли, се отнася изцяло за личността, биографията и професионалното развитие именно на Бойко Борисов.

\"Досега за никой нищо хубаво не са написали и не искам да коментирам неща, които времето е опровергало\", заяви Бойко Борисов.

Според доклада името на Борисов се свързва със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинации с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини.

Единствената тема от доклада, която Борисов първоначално не пожела да коментира е информацията за твърде близките му отношения с шефа на Лукойл Валентин Златев.

Борисов отчете като своя грешка факта, че много пъти е ходил в американското посолство, а нито веднъж не е посетил руското посолство. Това трябвало да покаже, че няма по-специално отношение към Русия.

Премиерът  уточни, че както американските власти, така и той не вярвали на Уикилийкс. Още рано тази сутрин Борисов и сегашният посланик Уорлик са обсъдили изнесената информация и двамата били на едно мнение. А то, според премиера е, че в Уикилийкс досега не са написали нищо хубаво за никого, затова не се изненадвал, че и за него нямало и една добра дума.

Подробности, както и коментарите на Бойко Борисов може да видите във видеото.

Още за доклада Уикилийкс - от лидера на ДСБ Иван Костов - утре в \"Здравей, България!\"