Водата и почвата в тези парници се изследват, за да бъде установено дали те са причинили проблема или заразата е възникнала другаде. Евроексперти обявиха че не е ясно дали заразата се причинява само при консумация на краставици...

Открити са два парника в Испания, за които се предполага, че са произвели краставиците, заразени с бактерията \"ешерихия коли\". Това обявиха от Европейската комисия.

 

Водата и почвата в тези парници се изследват, за да бъде установено, дали те са причинили проблема или заразата е възникнала другаде.

 

10 души починаха след усложнения, предизвикани от \"ешерихия коли\" в Германия. Около 1000 души са със симптоми на стомашно-чревни инфекции от същия тип и в други европейски страни.

 

Европейският съюз вече уведоми страните членки за източника на инфекцията. Тя първоначално засегна района около германския град Хамбург и в по-малка степен Швеция, Дания, Великобритания и Холандия.

 

От Евросъюза са предупредили и Чехия, Австрия, Унгария, както и Люксембург за заразени зеленчуци, които са били изнесени от Испания през Германия.

 

Евроексперти обявиха, че не е ясно дали заразата се причинява само при консумация на краставици. Европейските страни сами трябва да решат какви мерки да вземат, обяви представител на Европейската комисия.

 

От Брюксел призовават хората, които скоро са пътували до Германия, да се консултират с лекари, ако почувстват някакво неразположение.