Проучването установи, че 40% от мъжете, които говорят по телефона повече от 90 минути на ден, не могат да намерят правилния подход в отношенията с партньорката си.

Говоренето по телефона най-малко един час на ден увеличава шанса от развод с 40%, установи ново проучване.

Двойките, в които поне един от партньорите прекарва по час на ден в говорене по телефона са по-застрашени от радяла, откриха изследователи от университета в Швейцария. Според учените това се обяснява с факта, че когато не си на телефона имаш повече време за половинката си. Дългите телефонни разговори имат лошо влияние и върху здравето, понякога могат да предизвикат дори стрес и депресия. Излишните килограми и лошото настроение също могат да бъдат включени в списъка с отрицателните последици от мобилния.


Проучването установи, че 40% от мъжете, които говорят по телефона повече от 90 минути на ден, не могат да намерят правилния подход в отношенията с партньорката си. Само 28% от представителите на мъжкия пол говорят по телефона по-малко от 10 минути дневно. В резултат на дългите разговори жените се чувстват самотни, предупреждават още специалистите. /БГНЕС