\"Хората, които се занимават с политика, ги вкарват в това да дават изявления по теми, които изобщо не са важни за хората. Състоя се подмяна на сериозната политика с чалга политика, съответно това се случи и с медиите – сериозната журналистика се замести от чалга журналистиката\", смята Курумбашев...

Петър Курумбашев е кандидат за кандидат-президент на левицата. В \"Директно: Карбовски\" той разказа как е извървял пътя от телевизионен дисидент до народен представител.

 

\"Имам шанс срещу Бойко Борисов, защото му предстои горчива поредица от загуби. Със сигурност ще загуби парламентарните избори, а има възможност да загуби и президентските\", на мнение е Курумбашев.

 

\"Никога не е имало такова навеждане в медиите, каквото има сега", заяви политикът по повод участието на Меглена Кунева в „Шоуто на Слави Трифонов\" и заявката, че предаването ще я подкрепи.

 

\"Хората, които се занимават с политика, ги вкарват в това да дават изявления по теми, които изобщо не са важни за хората. Състоя се подмяна на сериозната политика с чалга политика, съответно това се случи и с медиите – сериозната журналистика се замести от чалга журналистиката\", каза още Курумбашев.

 

\"Наслушах се на сценарии. Питаха ме дали ще бъда вицепрезидент на Меглена Кунева. Аз обясних ясно, че кандидат на левицата може да бъде само първи. Според мен тя е идеален кандидат за третото място – тя ще се бори за него с кандидата на \"Синята коалиция\", с Волен Сидеров и евентуално с Яне Янев. За първото място ще се борят двама кандидати – този на БСП и този на ГЕРБ\", прогнозира депутатът от левицата.


Разберете защо спряха предаването \"Ку-ку\" във видеото.