Момиче покани през социалната мрежа по грешка 15 000 на рождения си ден. Резултатът - арестувани голям брой младежи, а кварталът бил опустошен...

Тържество по случай 16-тия рожден ден на германска тийнейджърка, любителка на Facebook, се превърна в истински кошмар за родителите и съседите й.

 

Дори и рожденичката не успя да се зарадва на събитието, след като предградието на Хамбург, където тя живее, се превърна в сцена на масови безредици.

 

16-годишната Теса разпратила покана за рождения си ден през социалната мрежа. Само че забравила да отбележи събитието като частно и така го видели всички потребители.

 

Резултатът бил 15 хиляди случайни и непоканени гости, готови да празнуват. Част от тях били и подготвени - носели плакати, тениски и балони, на които пишело \"Честит рожден ден, Теса\".

 

Огромната тълпа обърна с главата надолу предградието, оплакват се съседи. Полицията се опита да се намеси и да овладее хаоса, предизвикан от подготвилите се да празнуват младежи.

 

Рожденичката спешно и принудително беше изпратена при баба си и дядо си. Ядосаният й баща пък си го изкара на телевизионна камера.

 

И докато количеството изпит алкохол се увеличаваше, ситуацията от неприятна, започна да се превръща в безнадеждна. Резултатът - арестувани голям брой младежи, а кварталът бил опустошен.