С колко ще се увеличат минималните пенсии? Докато текат дебатите за скока им, за хората с най-ниски доходи е време за предположения и желания. Какви са очакванията им и какво ще могат да си позволят с бъдещото увеличение? Отговор търсим в шуменското село Панайот Волов...

С колко ще се увеличат минималните пенсии? Докато текат дебатите за скока им, за хората с най-ниски доходи е време за предположения и желания. Какви са очакванията им и какво ще могат да си позволят с бъдещото увеличение? Отговор търсим в шуменското село Панайот Волов.


82-годишният Атанас Атанасов е с 40-годшен стаж като животновъден бригадир. Във времето на заслужена почивка се налага да живее със 136.30 лв.


\"За това стигат\", преглъща тежко дядо Атанас. Благодарен е на двете си деца, които се грижат за него. Дъщеря му получава 300 лева заплата като шивачка, а доходите на сина му са 115.


Затова всяко увеличение на пенсията на баща му ще е добре дошло за семейството.  Парите едва стигат за лекарства и сметки, разказва и баба Стойка, която получава едва 115 лв.


Казва, че не очаква увеличение с повече от десет лева и започва да смята - дали с тях да си купи още един път в месеца сирене, или да си позволи още малко месо. Мечтае увеличението да стигне и за двете.