Мануела трябва да плати близо 21 000 лева съдебни разноски...

Мануела Горсова, която пострада тежко в катастрофата, причинена от  Максим Стависки, е осъдена да плати на световния шампион по фигурно пързаляне. Състав на Софийския градски съд отхвърли иска на Мануела Горсова срещу него и застрахователната компания на Стависки за имуществени вреди в размер на 189 000 лв. като неоснователен и недоказан.

Мануела трябва да плати близо 21 000 лева съдебни разноски - 8000 лв. на Стависки и 12 000 лв. - на застрахователната компания. Исканата от адвокатите на момичето сума е стойността на парите, дадени за лечението й в Израел.

Съдийският състав обаче прие, че лечението на Мануела е заплатено с пари, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната дарителска кампания и събрала сумата от 390 747 лв. и затова не е необходимо Стависки да плаща.

Три години след катастрофата, причинена от него, състоянието на момичето продължава да е тежко. Според медицинските експертизи, направени в рамките на делото и след лечението, Мануела продължава да е в \"персистиращо хронично вегетативно състояние\", след като излезе от едногодишна будна кома.

 

Очаквайте коментар от бащата на Мануела - Красимир Горсов,  в \"Здравей, България\" на 16 юни, четвъртък.

 

В неделя в предаването \"На четири очи\" пък очаквайте коментара на самия Максим Стависки, който ще гостува заедно със съпругата си Албена Денкова при Цветанка Ризова.