Причината за огнената стихия най-вероятно е късо съединение или взрив на газова бутилка...

През цялата нощ екипи на пожарната в Пловдив продължиха да се борят с тлеещите огнища в квартал Остромила. Както в \"Календар\" ви показахме, вчера голям пожар изпепели пет къщи и дърводелски цех.

Тази сутрин следователи направиха оглед на мястото на инцидента, за да установят причините за огнената стихия. Назначена е пожаро-техническа експертиза. И в момента на мястото са екипи на EVN, които възстановяват електропреносната мрежа в района след пожара. 

Цялата покъщнина на потърпевшите семейства е унищожена. Те са пренощували при роднини, но днес ще бъдат настанени в общински жилища. 

Според шефа на пловдивската пожарна комисар - Румен Димчев, в случая не става въпрос за умишлен палеж, най-вероятно късо съединение или взрив на газова бутилка е причинила огнената стихия.

От прокуратурата съобщиха за \"Календар\", че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за запалване на сгради и нанасяне на огромни материални щети. За това престъпление законът предвижда от 3 до 10 години затвор.