С невероятния си глас Everlast ни припомни какво изпуснахме на Spirit of Burgas 2010...

Снощи над 2500 души се скриха от дъжда в столичната зала \"Христо Ботев\". Поводът обаче не бе лошото време, а дългоочакваният концерт на легендите House of Pain. С концерта си снощи Everlast се реваншира за миналогодишното си отсъствие от втората вечер на Spirit of Burgas. Участието му тогава бе отменено заради внезапно заболяване на артиста.


Още тогава той обеща на българските фенове, че ще дойде тази година и спази обещанието си, като направи взривяващо подгряване на тазгодишния фестивал Spirit of Burgas.


House of Pain бяха подгрявани от българските хип-хоп банди Illmate и Нокаут, които раздвижиха все още прииждащите фенове в залата. Голяма част от публиката обаче бе все още пред залата, пиейки бира и поздравявайки стари, позабравени приятели. Защото именно концертът бе мястото, което се превърна в среща на стотици фенове, отраснали с музиката на House of Pain. За Gaydata и Gaza от Нокаут със сигурност това бе сбъдната мечта, защото House of Pain е една от бандите, които ги вдъхновява.


Everlast, Danny Boy и останалите момчета отложиха нарочно с около половин час излизането си на сцената, за да дочакат и онези свои фенове, които до последно се редяха на касите на входа за билети за шоуто. 

 

Така началото - към 21.30 ч., поставиха първите акорди на няколкоминутно интро, на което публиката притаи дъх в очакване на уникалния глас на Everlast. Последва \"Danny Boy, Danny Boy\" и феновете изригнаха с мощно пеене. \"On Points\", \"Who`s The Man\", \"Put Your Head Out\", \"Back From The Dead\", \"Same As It Ever Was\" бе само част от сет листа на групата.


Прозвуча и изпълнението на Everlast, Danny Boy и компания върху основния семпъл от \"The Next Episode\" на Dr. Dre и Snoop Dogg, на което публиката отново реагира с викове от еуфория.


Феновете на House of Pain останаха екзалтирани до самия финал на шоуто. А той бе поставен от невероятния талант Everlast, който изпълни някои от парчетата от соловата си кариера като \"Folsom Prison Blues\", \"The Ends\" и разбира се \"What It`s Like\". Публиката пя наравно с него, а с това той показа какво сме изпуснали на миналогодишния Spirit of Burgas и ни накара да съжалим отново, че не можа да ни срещне с неговата китара и плътен глас на плажа в Бургас.


Естествено финалът закова парчето, превърнало се в химн за редица поколения, а именно \"Jump Around!\". Още първите акорди накараха феновете буквално да изригнат. Всички подскачаха в такт с високо вдигнати ръце и пееха \"Jump, jump, jump, jump...\". Всъщност това не беше истинският завършек на участието на момчетата, защото публиката така и не остави House of Pain да си тръгне без няколко парчета на бис. След това всички пренесоха емоцията от вечерта в \"Строежа\", където заедно с феновете осъмнаха и самите House of Pain.

 

А ето какво казаха Everlast и Danny Boy в специално интервю за \"Здравей, България\" - ТУК!