Изобретателят е от Стара Загора, бивш електротехник, в момента пенсионер...

Можем ли да се спасим от задръстванията в големите градове с екологично и в същото време евтино возило? Оказа се, че може – с електрическа каручка за двама.


На световния пазар отдавна има електрически автомобили, електрически колела и куп други екологични превозни средства. Само в България обаче има електрическа каручка.


Разбираме за изобретението случайно, след като случайно срещаме бай Петко с каручката му в Несебър.


Изобретателят е от Стара Загора, бивш електротехник, в момента пенсионер с много свободно време за изобретения. Миналата година той решава да намери спасение от задръстванията в града. Така след няколко месеца проектиране и още няколко месеца сглобяване, Петко Петков се е сдобил с чисто ново превозно средство.


И вместо като на всяко новородено да върже червено конче против уроки на каручката си, бай Петко й е вързал алармена система.


Изобретателят Петко Петков обясни, че возилото му освен за работа може да се ползва и за забавление. Каручката може да се управлява и с дистанционно. За това се е сетил покрай внуците си – когато са на двора, децата се качват, а той управлява каручката. А за да ни убеди, че освен технически, неговата каручка за двама е и много удобна ни повози из улиците на Несебър...