Огромна дупка затруднява движението и създава предпоставки за катастрофи.

Опасна ситуация у нас - мостът, който свързва общините Бобошево и Кюстендил с главен път е Е-79 се руши. Огромна дупка затруднява движението и създава предпоставки за катастрофи. Шофьорите са принудени да рискуват живота си и да преминават през опасното съоръжение въпреки реалната възможност да рухне всеки момент.

През декември миналата година мостът рухва. Причината е в обилните валежи, които повишават нивото на река Джерман, тя пък подкопава основите на моста. Тогава поддържащата фирма  възстановява асфалтовата настилка, но въпреки това в момента мостът е готов да се разруши.

На мястото има поставени указателни табели и е въведено ограничение от 40 км. в час за шофьорите. Хората обаче минават със страх през полуразрушеното съоръжение.

Пътят свързва общината със столицата, Дупница и Благоевград. Ако мостът рухне на практика жителите на Община Бобошево ще останат без връзка с международния път Е-79.

От общината обясниха, че неколкократно са сигнализирали до областното пътно управление. А от там са обяснили, че имат изготвен проект за реконструкцията на съоръжението, който обаче все още не е реализиран.