Доказателството, че раковите заболявания могат да бъдат лекувани...

\"Болница на надеждата\" – така се казва първата продукция, създадена специално и ексклузивно за онлайн излъчване. Тя може да се гледа само по Nova Play – всяка неделя от 18.00 ч.


Първите епизоди вече може да се видят на http://www.novatv.bg/shows/view/799/Болница-на-надеждата/.


Те ни запознават с екипа и съвременните технологии в Анадолския медицински център (АМЦ), както и с пациентите, чиито лични истории ще бъдат проследени в 9 поредни епизода. Едно от основните послания на продукцията е, че раковите заболявания не са страшни, когато бъдат открити навреме и бъде проведено правилно и професионално лечение. Екипът на предаването ни среща именно с подобни щастливи случаи на пациенти, претърпели успешно лечение и завърнали се отново към нормалния ритъм на живот. Как да заченем ин-витро, как да се преборим с рака на белите дробове или рака на гърдата са само част от темите, които ще бъдат разгледани в отделните епизоди.


\"Над 600 са случаите в АМЦ, завършили с щастлив край през първите шест месеца на тази година, а близо 1200 пациенти са били излекувани за изминалата 2010 г.\", коментира изпълнителният продуцент Иван Тодоров. \"Само преди няколко дни научихме и за добрите резултати на едно 20-годишно момче от Перник, успяло да се пребори с тумор на белите дробове. Това е и основната причина, поради която решихме да направим \"Болница на надеждата\" – да вдъхнем вяра на хората и да покажем, че ракът може да бъде победен\", допълва още той.


\"Радваме се, че именно с подобно позитивно послание и продукция правим първата стъпка в създаването на съдържание специално и ексклузивно за онлайн излъчване\", споделя Маркус Хартвал, Директор \"Нови медии\" в Нова телевизия. \"Вярваме, че това е правилният път, в който да развиваме нашата онлайн платформа Nova Play. Едновременно с това обаче силно се надяваме, че ще бъдем полезни и ще помогнем на много хора\", добавя той.