Деца и преподаватели отдават стомашно-чревните проблеми на водата, с която се приготвя храната...

Епидемичен взрив на стомашно-чревна инфекция в Китен. 39 деца от Русия и Украйна са приети в инфекциозното отделение на бургаската болница.

 

Десетки други, сред които и около 100 деца от две училища в София, се лекуват в базата с лекарства.

 

Деца и преподаватели отдават стомашно-чревните проблеми на водата, с която се приготвя храната и част от напитките. В хотел \"Грийн парк\" има настанени близо 1000 деца от Русия, Украйна, Беларус, Франция, Румъния и България.

 

Българската група пристига в петък следобед. Надеждата за прекрасна почивка на морето се изпарява, когато на следващата сутрин почти всички деца се чувстват зле. Разбират, че целият хотел е \"пламнал\".

 

Водачите на българската група твърдят, че повиканите в хотела лекари от Китен са преглеждали единствено чужденците. И днес туроператори със собствените си коли караха деца към болницата.

 

Учители казаха, че управителят на лагера Даниел Клинков не се е срещнал с тях. Пострадалите твърдят, че причина за инфекцията е водата, която се ползва в комплекса .

 

35 са децата, настанени до този момент в Инфекциозното отделение на бургаската болница. Те са основни с руски и украински произход. Децата ще останат болницата най-малко 4 дни. За случая е информиран и здравният министър.