Седем дни след убийството на Яна Кръстева, столичните полицаи дадоха пресконференция...

Едно мистериозно убийство от миналата седмица взриви социалните мрежи. За няколко дни над 10 000 души се включиха в призива към полицията извършителят да бъде открит. Със същата скорост се умножаваха и версиите за това какво се е случило. Разпитаните са десетки, но заподозрян все още няма.

Седем дни след убийството на Яна Кръстева, столичните полицаи дадоха пресконференция, на която трябваше да стане ясно какво се е случило на 8 юли през нощта. Именно заради липсата на информация до момента версиите и спекулациите бяха много. Първата теория - че 28-годишното момиче е клошарка,  не е вярна, и затова някои вестници се извиниха за написаното.

А защо цяла седмица никой от полицията не съобщи и не разясни случая, зам.-директор на СДВР Ивайло Спиридонов обясни така: \"Не е обявен от СДВР, както много други такива случаи по простата причина, че няма как да разберем на първоначалния оглед дали има насилие или няма\".

А фактът, че смъртта е насилствена излиза наяве чак в понеделник след направената аутопсия. Съдебните медици са установили, че Яна е била удушена. Убийството е извършено малко след полунощ, точно след като момичето си е тръгнало от заведение в парка. Всичко се е случило в тези храсти. Мястото е само на стотина метра от булевард \"Драган Цанков\" и едва на няколко крачки от охраната на конната база в парка. Нямало е видими следи от насилие.

Частично е съблечена гола, причината за смъртта няма да я коментираме, насилствена е, но няма да я коментираме, заяви още директорът на СДВР.

Въпреки, че два дни Яна не се е прибрала, нито родителите, нито приятелите й са сигнализирали, че е изчезнала. Сигналът е подаден от мъж, който се е разхождал в парка. От тогава са разпитани десетки, част от тях са минали и на детектор на лъжата. Заподозрян за убийството обаче все още няма. Затова полицаите призоваха всички, които са били в района през нощта на 8 юли и могат да помогнат на разследването да се обадят на телефон 166.