Програмата е готова, заяви Каракачанов...

Организационният съвет на ВМРО - Българско национално движение взе решение за самостоятелно участие на партията в президентски избори 2011, съобщиха от пресцентъра на партията.

Кандидатът на ВМРО е лидерът на партията Красимир Каракачанов. Решението бе взето след разглеждане на номинациите от структурите на партията в цялата страната.

Красимир Каракачанов получи мандат от Организационния съвет на партията да определи и да представи пред структурите на ВМРО кандидата за вицепрезидент на републиката.

Програмата е готова, заяви Каракачанов.

Тя се базира на реалните проблеми и тревоги на българите. Държавният глава представлява България пред света. Време е България да има репутация на единна, привлекателна за външните инвеститори, с работещи закони държава, а най-важното – да мотивира българите да не напускат родината си.

Каракачанов каза, че ще заложи на кампания, в основата на която ще бъде диалога с хората. Защото България няма време. За 20 години нацията загуби 2 милиона души и с тези темпове на обезлюдяване и циганизация е заплашена от пълно изчезване само за няколко десетилетия. Действащият в момента олигархично-политически модел ще помогне това да се случи и още по-бързо.

Подценяването на ролята на държавния глава трябва да спре, ако е необходимо и с разширяване на правомощията му. Доверието на гражданите в институциите трябва да се върне. /БГНЕС