Борисов отново търси съжалението на народа, хленчейки, че това било атака срещу него\", продължи Прошков

Взривове пред политически централи категорично не могат да бъдат стил и начин за правене на политика и \"опазване\" на демокрацията в една страна, която иска да предложи хоризонт за развитие за своите граждани. Това заяви кандидатът на Синята коалиция за кмет на София Прошко Прошков, съобщиха от централата на сините.

 

Прошков и групата на общинските съветници от ДСБ в Столичен общински съвет искат среща с ръководството на МВР София, на която представителите на министерството да докладват за резултатите от разследването на убийствата в Борисовата градина и за мерките, които полицията предприема, за да гарантира сигурността и безопасността на жителите и гостите на града.

 

Според кандидат-кмета взривовете, станалите тази сутрин пред политическите централи на ДСБ и РЗС, трябва да накарат гражданите да се разграничат от мутрите в политиката и да покажат, че искат България да бъде управлявана от хора, които са носител на качествено нов начин на мислене и житейско поведение.

 

\"Взривовете са поставени в момент, в който предстои вот на недоверие на правителството насочен именно към опазването на вътрешния ред и сигурността на хората. Днес вместо да осъди взривовете и да насочи вниманието към незабавно разкриване на извършителите и поръчителите, Бойко Борисов отново търси съжалението на народа, хленчейки, че това било атака срещу него\", продължи Прошков.

 

Той заяви още, че ДСБ ще поеме разходите за възстановяване на пострадалите от взрива прозорци на гражданите, живеещи до офиса на партията в Илинден. Според него взривовете могат да имат за цел и да отвлекат общественото внимание от неспособността на полицията да защити гражданите.

 

\"Преди дни в Борисовата градина беше извършено жестоко убийство и вместо обществото да получи информация за виновните, кметът на столицата ни обеща камери в градинките и парковете. Вместо свобода на движение, столичани ще получат поредната доза полицейщина\", каза още Прошко Прошков. /БГНЕС