До откритието стигнаха американски учени...

Зелената българска чушка предпазва от невралгия, откриха американски учени от университета в Илинойс.

 

Лекарите препоръчват на всички жени да включат в диетата си зелена българска чушка, която служи като отлично профилактично средство срещу невралгия.

 

Зелената чушка прибавя пикантен вкус и божествен аромат на много ястия, казват още експертите.

 

Учените от Илинойс изследваха в детайли всички компоненти на българската чушка, в която откриха един от най-полезните антиоксиданти, наречен флавоноид лутеолин.

 

Той има много полезни свойства, но основното му предимство е способността да защитава от възпаление на нервните клетки. Добавяйки го в салата си, можете да спрете да се тревожите за своето здраве.

 

Благодарение на мощния ефект на антиоксиданта заплахата от неврологични заболявания значително намалява. Яденето на зелена българска чушка, според американските специалисти, намалява риска от развитие на болестта Алцхаймер.

 

Освен на антиоксиданти, българската чушка е богата на микроелементи и витамини, което я превръща в една от най-вкусните храни. /БГНЕС