Семейството на Станимир Петров живее от близо година със зазидани прозорци на къщата си...

Неприятен случай от Стара Загора. Мъж зазида с ограда  прозорците на младо семейство с две малки деца. На всички жалби до институциите потърпевшите получават отговор, че строежът е законен. 

 

Семейството на Станимир Петров живее от близо година със зазидани прозорци на къщата си. Пред тях се издига двуметрова ограда, за която съседът Иван Иванов има одобрени строителни книжа и издадено разрешение за строеж.


Заради оградата прозорците нито могат да се отварят, нито да пропускат светлина в къщата, в която Станимир и Пепа отглеждат двете си малки дъщери.

 

На жалбите си до Общината и до Регионалната дирекция за строителен контрол двамата родители получават отговор, че  оградата на съседа е законна. Той самият отказа да разговаря с екипа ни. Зазиданото семейство не се е отказало да търси решение на проблема, тъй като смята, че оградата е издигната в нарушение на закона.


От Общината  обещали да съдействат за разрешаване на междусъседския спор, но дали оградата пред прозорците ще падне,  предстои да стане ясно тепърва.