Атаките се извършват само от млади момчета и деца, допълниха очевидци...

Българи, които живеят в Лондон и други градове, обхванати от бунтовете, обясниха, че не се страхуват и няма опасност за хората там. Според тях безредиците са организирани от тийнейджъри, израснали в бедност.

 

Те обясниха и че първоначалните протести за убийството на Марк Дъган нямат нищо общо с последвалите палежи и разграбване на магазини.

 

Йордан Точев живее в Кройдън. Район, който беше обхванат от безредиците преди ден. Той обясни, че много от фабриките и магазините в града са били опожарени и според него целта на набезите е само и единствено разграбване на стоките.

 

Опасност за хората, които живеят в районите на бунтовете няма, Йордан разказа, че много от тях излизат на улиците, за да снимат с мобилните си телефони случващото се. Той допълни и че атаките се извършват само от млади момчета и деца.

 

Друг българин – Константин, живее в Лондон. Той също разказа, че безредиците са организирани от безработни и твърде бедни хора. Според него, по този начин те искат да привлекат вниманието на държавата. Константин сподели и че животът в районите на бунтовете се е променил.

 

Атаките са предимно вечер, разказа още Константин. Младежите се организирали чрез съобщения, които разпращали по мобилните си телефони. В тях тийнейджърите определяли среща между 9 и 10 часа в центъра на Лондон от където тръгвали към набелязаните цели.