Слави Ангелов направи скандални разкрития за подземния свят...

В момента наблюдаваме преразпределяне на наркопазара в София, каза в \"Здравей, България\" Слави Ангелов, разследващ журналист от вестник \"24 часа\".


Старите босове в престъпния свят – Златко Баретата, Маргините, Тако – някои от тях влязоха в ареста, заминаха в чужбина или просто се оттеглиха от пазара. В момента има нови босове, сред тях е Ицо Байков, който държи около десет квартала на територията на софийското Шесто РПУ, обясни Ангелов.


Новите босове са родени след 1980 година и са съвсем различни като стил на работа.


В психологически план старите наркобосове бяха израснали в съвсем различен режим, повечето бяха бивши спортисти и до известна степен дори беше възможно да се контролират. Новите шефове са много безскрупулни, топят се, дават информация един срещу друг и това е начинът да завладеят нови територии, коментира журналистът.


По думите му сега го няма монополът, а до преди 4-5 години нещата в София са били ясни – \"имаше една фирма на Златко Баретата и един Таки\". В момента столицата е парцелирана на стотици райони. Босовете в настоящето са индивидуалисти, те много трудно биха се консолидирали, обобщи Слави Ангелов.