Репортерът на \"Здравей, България\" Нина Димитрова провери и кой от вариантите е най-предпочитан...

Мирона и Сашо откриват очарованието в почивката на палатка преди 25 години. Още като младо семейство с малки деца, те си набавят нужното за къмпинг оборудване. Купуват си голяма палатка, дюшек и газов котлон.
Наскоро обаче изваждат палатката от гардероба и тръгват на път. Вече седмица лагеруват на плаж на Южното Чермонорие. Канят се да останат поне още толкова. 


Общата баня и тоалетна не притеснява семейството. Напротив – успели са да си създадат прилични условия. Прекарали са си ток и вода. Обзавели са се още с маса и със столове.


За много караваната е начин за бягство от лудницата на презастроените черноморски курорти. И за разлика от почивката на палатка, не е нужно да се тревожат за елементарните хигиенни условия, тъй като почти всяка каравана си има химическа тоалетна и баня. Срещнахме се с Ангел ден преди края на почивката му.  


Ако това е вашето място, трябва да знаете, че живота в къмпинга следва неписани правила. Първо, всеки чисти периметъра около караваната си. И второ - не вдига шум, щом съседът по каравана изгаси лампата и легне да спи.


Най-евтиният, но и най-непретенциозен вариант за почивка в къмпинг остават бунгалата. На него се е спрял  и Тони. Мъжът е безработен, но е решил да не лишава семейството си от отдих на морето.


За цялото бунгало Тони плаща по 12 лева на вечер. На двете легла вътре спят той, съпругата му и малкия му син. Семейството гледа да не се задържа много време вътре. Прекарват повечето време на плажа. Затова хората разчитат предимно на слънчевото време.