Със системни заплахи от страна на Рашкови се оплакаха хората от Катуница на Първанов и Борисов...

Със системни заплахи от страна на фамилията Рашкови се оплакаха хората от Катуница на държавните мъже. В селото днес отидоха президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов.

 

Ситуацията след погребенията на двете момчета постепенно се нормализира. И въпреки това засиленото полицейско присъствие продължава.

 

В 19.00 часа на площада в Катуница е организирано мирно протестно шествие, което ще започне от там, ще премине през цялото село и ще завърши със запалване на свещи пред двете опожарени къщи на Кирил Рашков.

 

По-рано днес местните хора внесоха още яснота в хронологията на това как се стигна до този конфликт. Те показаха профила на внук на Кирил Рашков в интернет сайт, в който няколко часа преди убийството на Ангел Петров е пуснато заплашително съобщение, което гласи: \"Който ме мрази, от катастрофа да умре\". След като съобщението е пуснато, местните хора са подали жалба в полицията, което обаче не е успяло да предотврати трагедията.

 

Местните разговаряха с Бойко Борисов и Георги Първанов, които имаха среща в Областната дирекция на полицията в Пловдив, за да решат как може да се намери решение на конфликта.

 

Чуйте какво коментираха те – във видеото.