\"Необходима е анкетна комисия, която да изследва всички обстоятелства по случая\"...

В студиото на \"Здравей, България\" се проведе разгорещен дебат между депутата от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Красимир Ципов и депутата от \"Коалиция за България\" и бивш министър на вътрешните работи Михаил Миков по повод ситуацията в Катуница и овладя ли полицията безредиците.

 

\"Вижда се, че вътрешният министър Цветан Цветанов е в отпуска и даже вчера заяви, че е по-полезен в отпуска, което е абсурдно изявление. Не обвинявам полицаите, които са силно демотивирани от това, че началниците им не знаят какво искат и накъде ги пращат\", заяви Михаил Миков.

 

Красимир Ципов обаче заяви, че още в същия ден, когато е подадена жалбата за готвено убийство, веднага са отишли служители на МВР на място. Тогава се е стигнало и до увреждането на полицаите, някои от които лежат в болница със счупени крайници.

 

Според Миков един от основните въпроси е скоростта на разследването.
\"Как българският гражданин да очаква, че полицията действа добре, когато извършителят на тежко престъпление заминава зад граница и добре, че после се върна, за да кажат, че е заловен\", заяви депутатът от \"Коалиция за България\".

 

Според Михаил Миков \"Атака\" нагнетява етническо напрежение и полза от това имат включително управляващите от ГЕРБ. Красимир Ципов от своя страна го обвини, че именно кандидати на БСП използват ситуацията в Катуница за свои политически цели.

 

\"Необходима е анкетна комисия, която да изследва всички обстоятелства по случая. Тя трябва да провери какви сигнали са постъпвали срещу Кирил Рашков в общинската администрация и в органите на полицията, как е отговорено на тях\", на мнение е Красимир Ципов.