Той твърди, че подкуп не му е искан нито пряко, нито косвено...

Нито съм вземал, нито съм давал подкупи, каза в \"Здравей, България\" кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев по повод твърдението, че заради изгодна заменка, му е поискан подкуп, който той е отказал. След това Плевнелиев беше обвинен, че не е сигнализирал за подкуп.


В студиото на сутрешния блок на Нова той категорично отрече това да е истина.


Хората, с които се срещам в страната искат да стиснат ръката, искат човек да поеме ясен ангажимент дали ще бъде продължена посоката на свършеното през изминалите две години, обясни бившият министър на регионалното развитие по думите му хората питат за доходи, за земеделие, но не се интересуват толкова от случая в Катуница. Единствените, които ме питаха за етническо напрежение, бяха журналистите, обясни Плевнелиев.


Според него са направени опити случаят в Катуница да се превърне в междуетнически конфликт.


Ромите няма да се интегрират от днес за утре, преди всичко те трябва да получат работа. През последните години правителството прави нещата точно в тази посока, твърди Плевнелиев.


България не е най-корумпираната държава в ЕС, твърди Плевнелиев. Аз съм доказателство, че в България нещата могат да се случват без лев корупция, каза той.


Кандидат-президентът на ГЕРБ смята, че референдум може да бъде свикан винаги, когато са ясни условията. Така например, според него няма как да се свика референдум за АЕЦ \"Белене\", както предлага конкурентът му от левицата Ивайло Калфин, тъй като не са ясни условията по договора.


По повод проекта за добив на шистов газ у нас и последвалото обществено недоволство, Плевнелиев увери, че каквото и да се случи в България, то ще отговаря на най-високите екологичени норми.