Хъркането често става причина за разбити бракове, здравословни проблеми, безсънни нощи и непълноценен сън...

Български зъболекари вече ще се справят с нощното хъркане. Как явлението, което тормози съня на милиони ще бъде премахнато проучи екип на \"Новините\".

 

Според Гинес най-шумното хъркане достига 93 децибела. Или казано с други думи – все едно 18-тонен камион да преминава през спалнята ни на всеки 10 секунди.

 

За някои хора хъркането е повод за смях и забавни коментари, но ако страдаме от хъркане или обичаме някой, който хърка оглушително, тогава вече става сериозно.

 

Хъркането често става причина за разбити бракове, опасни здравословни проблеми, безсънни нощи и непълноценен сън. Проучване разкри факта, че съпругите на хъркащите губят около 62 минути от съня си всяка вечер или 384 часа годишно.

 

Казано накратко – хъркането е сериозен проблем, от който трябва да се отървем възможно най-бързо. На помощ идва революционно откритие - ортодонстко апаратче, което се поставя върху зъбите, човек спи с него и действително има много добри резултати.

 

Със сигурност обаче усещането няма да е много приятно, а освен това е и скъпо. За страната ни този апарат е нещо съвсем ново, а удоволствието да ни поставят пластмасовата пластина ще ни струва около 500 долара.

 

С помощта на откритието 25% от хората до 35-годишна възраст и 90% над 60 години могат да се отърват от количествения феномен на хъркането. Така неприятният пронизващ звук ще спре да тормози и потърпевшите околни.