Лидерът на \"Атака\" определи проблема в Катуница като политически...

През годините хората, които ме обявиха за ксенофоб, направиха темата за циганите в тема табу. Наливаха им се помощи и пари, а когато аз говорех за тези проблеми, те ме приемаха за лош, отрицателен и неправилен. Сега изведнъж тези същите хора се събудиха и се сетиха, че проблемите съществуват.


Това каза в \"Здравей, България\" лидерът на \"Атака\" и кандидат за президент Волен Сидеров.


По думите му въпросът в Катуница е политически въпрос и да се каже, че излишно се политизира, е клише. 
Тези хора, които излизат да протестират, са млади хора, които се организират сами. Ако партия \"Атака\" организира протест, застава ясно зад него, никога не сме заставали зад анонимни масовки, категоричен е Сидеров.


Той нарече Илия Илиев от ДРОМ \"цигански мафиот\" и обясни, че Илиев трябва да бъде разследван, \"защото е по-голям мафиот от Цар Киро\". Илия Илиев беше уличен в канал за продажба на хора и накрая стана общински съветник в София от управляващата партия ГЕРБ, допълни Сидеров.


Лидерът на \"Атака\" твърди, че може да реши проблема с ромите много бързо. Този, който живее незаконно някъде, просто трябва да бъде изгонен и да си намери работа – както се действа с всички граждани. Гетата са незаконни и трябва да бъдат премахнати, те са инкубатор на престъпност, допълни Сидеров.


На въпрос какво ще се случи с ромите след това, лидерът на \"Атака\" каза: \"Защо трябва да ни интересува това? Свободна държава сме, да си намерят работа и да решат какво да правят. Ако искат в село Зли дол да ходят!\".