Всеки, който се опита да гласува двойно, ще бъде заплашен от затвор...

В България няма истински конфликт между ГЕРБ и ДПС. Големият бизнес си е голям бизнес. Това заяви проф. Михаил Константинов – бивш член на ЦИК, в студиото на \"Здравей, България\". Той допълни, че не винаги подкрепата на ДПС за победителя е била решаваща.

Продаването на гласовете е много изгодно на пръв поглед. Този, който купува гласовете по 100 лева, има намерение да вземе по 500 лв. от всеки избирател във вид на кражби. Продавайки си гласа днес, ние се осъждаме на това да ни дерат кожите в продължение на 4-5 години. Това коментира проф. Михаил Константинов, според когото размириците в Катуница няма да откажат циганите да гласуват и да продават гласовете си.

Той предупреди, че всеки, който се опита да гласува двойно, ще бъде хванат и е заплашен от затвор.

Постоянният адрес е този, който е определящ. Това е адресът за връзка с държавата. Избирателните списъци се правят по постоянен адрес. По изключение, ако ви се наложи да живеете дълго време на друго място, може да поискате да бъдете заличен от единия списък и вписан на друго място. Включително, ако живеете достатъчно дълго време на друго място, може и за местни избори да го поискате. Това поясни за зрителите на \"Здравей, България\" проф. Михаил Константинов и повтори, че България има най-либералния режим за вписване в избирателните списъци.