\"В Джебел, Ардино и много други бастиони на ДПС Христов е кандидатът с най-много гласове\"...

\"Благодарение на старите топли връзки на кандидат-кмета на \"Синята коалиция\" Румен Христов с ДПС са започнали договорки за първия тур на изборите да получи повече гласове. В Джебел, Ардино, Черноочене и много други бастиони на ДПС Христов е кандидатът с най-много гласове\".

 

Това заяви в \"Здравей, България\" лидерът на РЗС Яне Янев.

 

\"Те успяха да разбият \"Синята коалиция\", елиминираха Иван Костов от участието в президентските избори и с този ход сега искат да повлияят на резултатите в София\", каза още Янев.

 

\"Мартин Заимов е водач на нашата листа, защото е доказана автентична дясна кандидатура, която в СОС през целия мандат отстояваше принципни позиции, близки до нашите консервативни ценности. Той най-много приляга на това, което ние искаме да покажем в София\", обясни лидерът на РЗС.

 

\"Съгласих се да участвам на тези избори, защото се разпадна това, на което разчитах. \"Синята коалиция\" заприлича на нещо несъществуващо\", обясни от своя страна водачът на листата за общински съветници на РЗС Мартин Заимов.

 

И Янев, и Заимов обаче заявиха твърдо, че застават зад кандидатурата на Прошко Прошков за кмет на столицата.

 

\"РЗС и Прошков единствени в София играят по възможно най-опростения начин. Предлагаме Мартин Заимов за председател на общинския съвет, а Прошко Прошков - за кмет. Така е по-честно за гражданите и няма задкулисни договорки\", поясни Яне Янев.

 

 

Във връзка с протестите в Катуница, лидерът на РЗС е на мнение, че те няма да отшумят, защото \"безобразията в ръководството на МВР са страшни\". Той призова зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков да признае казвал ли е да бъде пазен Цар Киро.

 

\"Ако го е казвал, да си напишат заедно с Цветан Цветанов още днес оставките. Ако не го каже, аз ще докажа, че той го е казвал\", категоричен бе Янев.