Зузана Пиптова е на 26 години и е от Словакия...

Законът за местни избори позволява на чужденци да се кандидатират за изборни ръководни длъжности и от това са се възползвали 6 души в страната. Една от тях е 26-годишната Зузана Пиптова, кандидат за общински съветник от партия \"Общество за нова България\".

 

\"Чрез кандидатурата си демонстрирам активно европейско гражданство. Чувствам София като мой град, интересувам се от нещата, които се случват в него и искам да допринеса за тях\", разказа в \"Здравей, България\" Зузана Пиптова.

 

Тя е искала още след завършването на средното си образование да учи в български университет, но родителите й не й позволили заради лошата слава на Балканите.

 

В момента Зузана работи в колцентър, където отговаря за словашкия и чешкия пазар. Тя си представя живота си в България и именно затова се кандидатира и за общински съветник.

 

Според нея най-сериозните проблеми на столицата ни са пътищата, това София да стане по-зелен град, както и проблемът с бездомните кучета. За него \"Общество за нова България\" предвижда в шестмесечен срок кучетата да се прибират и да се приспиват с цел да не се връщат на улицата.