Поредният епизод от междусъседските войни...

Жители на столичния квартал \"Овча купел\" се оплакват от своя съседка, която гледа четири кучета и пет котки в апартамента си. Тя от своя страна твърди, че няма приют, в който да ги настани.

Кучетата и котките се отглеждат на последния етаж, в един от входовете  на блок 525 в столичния квартал \"Овча купел\". Петя Запрянова живее точно под тях.

Живея под един според мен приют за бездомни животни, който не е регламентиран, разказва самата тя. Пречат й мръсотията и шумът отгоре. И тъй като Петя не може да се разбере със своята съседка пуска жалба до домоуправителя на блока. Същото прави и Силвия от петия етаж..

Домоуправителят на блока се заема с проблема и с решение на съседите и управителния съвет моли собственичката да гледа по-малко кучета и котки в дома си.

В случай, че това не бъде изпълнено, според Закона за етажната собственост, може да бъде наложена глоба, която обаче е нищожна, обясни домоуправителят. Може да бъде заведено дело, да бъде поискан изпълнителен лист, но всичко това са неоправдани разходи за входа, допълва още той.

Според собственичката на животните обаче, до такива крайности не трябва да се стига, тъй като тя упорито им търси приют.

Агресивни ли са кучетата, какви инциденти са имали живущите в тях и каква е причината все още да не са настанени в приют – вижте във видеото.