Според Антоний Гълъбов няма кой да потърси отговорност на ЦИК...

Това, което се случва, е грубо нарушение на избирателния кодекс. По закона ЦИК трябва да обяви резултатите в 48-часов срок и след това, ако няма избран на първи тур, започва 7-дневна предизборна кампания за балотаж. Сега, на практика, има два дни за това, заяви в \"Здравей, България\" политологът Емил Георгиев.


По думите хората, които ще гласуват в неделя ще направят избор между лявото и популизма. Популизмът е олицетворен от една изключителна милиционерщина, която се изрази и в хаоса в изборния ден и след него, допълни Георгиев.


Колегата му Антоний Гълъбов отбеляза, че тези избори са различно лошо. Вотът през 2009-та също беше много лошо организиран. Настояването да има постоянно действаща изборна администрация продължава да не се приема. В момента няма отговорност на ЦИК, която наруши всички възможни норми. Няма и кой да потърси отговорност на Централната избирателна комисия, каза Гълъбов.


ЦИК не организира информационна кампания и хората не знаеха, че се гласува по два списъка, че избирателните секции могат да бъдат преместени, тоест, отговорността на ЦИК започна много преди преброяването на гласовете, обобщи Антоний Гълъбов.